به رسیدگی اسناد حسابداری کارفرمایان و دفاتر قانونی سازمان هایی که تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی می باشند را حسابرسی بیمه تامین اجتماعی می گویند که توسط سازمان حسابرسی بیمه تامین اجتماعی صورت می گیرد.
این کار با دو هدف اطمینان حاصل نمودن از رعایت حقوق بیمه ای کارکنان و اجرای قانون تامین اجتماعی به منظور پرداخت حق بیمه کارکنان توسط شرکت ها و سازمان ها صورت می پذیرد. در این مقاله قصد داریم تا به این موضوع به طور کامل بپردازیم.
حسابرسی بیمه تامین اجتماعی
وظیفه بررسی دفاتر قانونی در زمان دریافت مفاصا حساب، انتقال مالکیت و جابجایی سهام ها به صورت دوره ای را برعهده دارد تا از پرداخت حق بیمه کارکنان مطمئن شود. پرداخت حق بیمه به اداره تامین اجتماعی در ازای بیمه کارکنان و پرداخت حقوق و دستمزدشان صورت می گیرد.
به منظور اینکه دفاتر سازمان ها توسط موسسات حسابرسی بیمه تامین اجتماعی مورد بررسی قرار بگیرد، لازم ایت که پرونده ای را در سازمان تامین اجتماعی تشکیل داده و کد کارگاهی دریافت نمایند.
قوانین مربوط به حسابرسی بیمه تامین اجتماعی
بر اساس ماده 28 قانون تامین اجتماعی، حق بیمه 28 درصد حقوق و دستمزد می باشد که 18 درصد آن برعهده کارفرما، 7 درصد به عهده بیمه شده و 3 درصد توسط دولت صورت می پذیرد.
در ماده 38 قانون تامین اجتماعی بیان شده است که تمام پیمانکارانی که عضو سازمان تامین اجتماعی هستند موظف به بیمه کردن کارمندان خود هستند.
اگر می خواهید امور مربوط به حسابرسی بیمه تامین اجتماعی را به یک شرکت مطمئن بسپارید، نیکان حسابرس همراه شماست.
منظور از پیش حسابرسی بیمه تامین اجتماعی
این کار همانند حسابرسی بیمه ای می باشد که به طور غیر رسمی صورت می گیرد. در پیش حسابرسی بیمه تامین اجتماعی، تمامی مراحل حسابرسی انجام می گیرد اما قبل از آن برای جلوگیری از وضع جرایم احتمالی ناشی از حسابرسی صورت می گیرد. پیش حسابرسی می تواند از جرایم احتمالی وارده جلوگیری به عمل آورد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع جرایم مالیاتی، بررسی جرایم مالیاتی با نیکان حسابرس را مطالعه کنید.
قوانین و مراحل اعتراض به حسابرسی بیمه تامین اجتماعی
اگر چنانچه کارفرما از صدور نتیجه حسابرسی رضایت نداشته باشد می تواند اعتراض خود را طی مراحلی که شرح می دهیم بیان نماید.
- اعتراض از سمت کارفرما
- تعیین تاریخ رسیدگی به شکایت توسط سازمان
- رسیدگی به شکایت توسط هیئت بدوی
- رسیدگی هیئت تجدید نظر
- پذیرش و یا اعتراض
- ابلاغ رای هیئت
- صدور رای نهایی برای اعتراض
- ارجاع به دیوان عدالت کاری
همانطوری که اعلام شد، شرکت ها و موسساتی وجود دارند که در اعتراض به رای حسابرسی مشاوره و همراه شما باشند.
پیشنهاد میکنیم که مقاله ی روبرو را هم مطالعه کنید : حسابداری مالیاتی چیست؟
مدارک مورد نیاز برای حسابرسی بیمه تامین اجتماعی
مدارک مورد نیاز برای حسابرسی بیمه تامین اجتماعی، شامل آخرین مدارک سالی مالی برای محاسبات و حسابرسی می باشد. در زیر به مدارک مورد نیاز اشاره می کنیم:
- کاربرگ های حسابرسی بیمه
- مدارک حقوق و مزایا
- برگه های تشخیص و قطعی مالیاتی
- صورت های مالی
- دفاتر قانونی
- اسناد مالی
- لیست کارکنانی که فیش پرداخت حق بیمه آن ها موجود است
- لیست اسامی بازنشستگان و حک بازنشستگی آنان
- تراز چهار ستونی کل و معین و تفصیلی
- قراردادها و مفاصا حساب های مربوطه
و نیز تمامی مدارکی که مربوط به حسابرسی بیمه باشد باید تمام و کمال و به صورت طبقه بندی شده در اختیار بازرسان قرار بگیرد. حسابرسی بیمه در شرکت های دولتی به صورت بازه های ده ساله انجام می گیرد.
وظیفه موسسه حسابرسی بیمه تامین اجتماعی
موسسات حسابرسی که عهده دار حسابرسی بیمه تامین اجتماعی هستند، به عنوان تخصصی ترین موسسات حسابرسی فعالیت می کنند. این موسسات وظیفه مهمی برای حفظ رعایت حقوق بیمه ای افراد شاغل برعهده دارند که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- رسیدگی کامل به دفاتر قانونی
- رسیدگی کردن به مدارک مرتبط با لیست مالیاتی و بیمه ای شرکت ها
- رعایت حقوق بیمه ای کارکنان هر سازمان
- بررسی تمامی موارد شامل قراردادها، پرداخت های کارمزدی و صورتحساب ها
- اطمینان حاصل نمودن از اجرای قوانین تامین اجتماعی در تمامی قراردادها و مناقصات
مشاوره مالیاتی با شرکت حسابداری نیکان حسابرس
پیشبرد امور مالیاتی نیازمند مهارت و تخصص بالایی است و باید به صورت دقیق و منسجم انجام شود. زیرا در صورت وجود خطا در محاسبات و ارائه نکردن به موقع مدارک.و مستندات به سازمان امور مالیاتی ممکن است.با جریمه های سنگینی مواجه شوید.
به همین دلیل پیشنهاد می کنیم به دنبال یک مشاوره مالیاتی با تجربه باشید تا با انواع دارایی در علم حسابداری آشنا باشد و بتوانید با خیالی آسوده امور حسابداری و مالیاتی شرکت تان را به او بسپارید.
شرکت نیکان حسابرس ، با سابقه درخشان چند ساله مفتخر است شما را در زمینه های حسابداری مالیاتی، ارائه اظهارنامه مالیاتی، مالیات شرکت ها، مالیات بر ارزش افزوده و غیره کمک و راهنمایی کند.