دارایی در علم حسابداری

انواع دارایی در علم حسابداری

دارایی در علم حسابداری موضوع بسیار مهمی است که باید نسبت به آن اطلاعات گسترده ای کسب کنید.

حتما با شنیدن کلمه دارایی، پول و ثروتی که متعلق به یک شخص می باشد به ذهن تان خواهد آمد. هر نوع منابعی که ارزش اقتصادی داشته باشد می تواند جزو دارایی محسوب شود و در آینده منفعتی برای شخص مربوطه ایجاد کند. انواع دارایی در علم حسابداری

دارایی در علم حسابداری شرکت ها معمولا در ترازنامه آن ها درج شده است که می تواند تولید یا خریداری شده باشد و در زمینه افزایش فروش و بهره وری شرکت استفاده شود.

شخصی که در امور حسابداری شرکت فعالیت می کند باید با انواع دارایی در علم حسابداری آشنایی کامل داشته باشد و نحوه محاسبه مالیات و ارائه صورت معاملات فصلی را به خوبی انجام دهد.

در ادامه این مقاله قصد داریم درک بهتری از مفهوم دارایی در علم حسابداری و انواع آن در اختیار شما قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.

به چه منابع اقتصادی، دارایی گفته می شود؟

موجودی کالا، وجه نقد، زمین و بسیاری از موارد دیگر جزء دارایی شما به حساب می آیند. به نحوی دیگر می توان گفت کلیه منابع در اختیار شما که ارزش مادی و اقتصادی داشته باشند را دارایی می گوییم.

شرکت نیکان حسابرس، با سابقه درخشان چند ساله مفتخر است شما را در زمینه های حسابداری مالیاتی، ارائه اظهارنامه مالیاتی، مالیات شرکت ها، مالیات بر ارزش افزوده و غیره کمک و راهنمایی کند.

دارایی در علم حسابداری - مشاوره مالیاتی

انواع مختلف دارایی در حسابداری

کلیه دارایی ها می توانند در ترازنامه قابل ثبت باشند و سمت راست برای ترازنامه مختص دارایی شرکت و سمت چپ مختص بدهی ها می باشد.

  • منابع

دارایی در علم حسابداری که در آینده برای ما منفعت اقتصادی داشته باشند را منابع به حساب می آوریم.

  • ارزش اقتصادی

دارایی در علم حسابداری که می توانیم به راحتی آن ها را خرید و فروش کنیم ارزش اقتصادی نامیده می شوند و یا به این صورت می توان گفت که تمامی دارایی هایی که دارای ارزش اقتصادی باشند و بتوان آن ها را مبادله کرد.

  • مالکیت

در این حالت اگر بتوانید دارایی را به پول نقد و یا معادلی از آن تبدیل کنید مالکیت آن را نیز عهده دار هستید.

پیشنهاد می کنیم، برای آشنایی بیشتر با نحوه آماده کردن صورت های مالی شرکت مقاله تهیه صورت های مالی در سال 1401 را بخوانید.

طبقه بندی دارایی ها

از دیدگاه حسابداری می توان دارایی ها را به چند دسته تقسیم بندی کرد که در اینجا سه دسته عمومی آن بیان شده است.

  • دارایی که قابلیت تبدیل شدن را داشته باشد.
  • دارایی که وجود فیزیکی داشته باشد.
  • روش استفاده از دارایی

در این بین دارایی های با ماهیت فیزیکی خود به دو دسته تقسیم می شوند:

  • مشهود
  • غیرمشهود

این عمل برای این کار صورت پذیرفته است که بتوانیم به راحتی با ویژگی های خاص آن ها آشنا بشویم.

دارایی هایی که ماهیت فیزیکی دارند (مشهود)

در حقیقت به دارایی هایی که بتوان آن ها را به صورت فیزیکی رویت و لمس کرد، گفته می شود. دارایی های مشهود را می توان به دو دسته 1- ثابت و 2- جاری تقسیم بندی کرد.

دارایی های ثابت می توانند مثل زمین، آپارتمان، ماشین آلات و مواردی از این قبیل به حساب بیایند. و لیست کالاهایی که موجود می باشند را می توان جزئی از دارایی جاری به حساب آورد.

دارایی در علم حسابداری را نیز می توان به سه دسته مجزا جدا نمود:

  • استهلاک پذیر: بعضی از دارایی ها با گذشت زمان و عمر مفید، دچار استهلاک می شوند و عمر مفید اقتصادی آن ها به پایان می رسد.
  • استهلاک ناپذیر: به دارایی هایی که در اصطلاح عمر نامحدودی مانند زمین داشته باشند، استهلاک ناپذیر می گویند.
  • نقصان پذیر: دارایی هایی مانند معدن که بعد از استخراج شدن تبدیل به مواد و یا کالا می شوند را دارایی نقصان پذیر می گویند.

دارایی های نامشهود

این نوع دارایی ها دارای ماهیت فیزیکی نمی باشند و در طبقه بندی گروه دارایی های ثابت قرار می گیرند. با این حال که نمی توانید به صورت بصری آن ها را ببینید ولی سودآوری برای آینده شرکت را تضمین می کند.

دارایی در علم حسابداری - شرکت نیکان حسابرس

کاربردهای دارایی در حسابداری بر اساس عملیات تجاری

دارایی در علم حسابداری با توجه به نوع کاربردی که دارند به شرح زیر می باشند:

  • دارایی های عملیاتی

از این نوع دارایی می توان در معاملات روزانه استفاده کرد. در واقع می توان گفت، دارایی هایی که برای کسب و کار و جهت تولید استفاده می شوند دارایی عملیاتی هستند.

  • دارایی های غیر عملیاتی

برخلاف مورد اول، از این دارایی نمی توانیم در معاملات روزانه استفاده کنیم و در مقابل دارایی های غیرعملیاتی در برطرف کردن نیازها در آینده نقش بسزایی ایفا می کنند.

پیشنهاد می کنیم، در مورد حسابرسی عملیاتی نیز مطالعه کنید.

مشاوره مالیاتی با شرکت حسابداری نیکان حسابرس

پیشبرد امور مالیاتی نیازمند مهارت و تخصص بالایی است و باید به صورت دقیق و منسجم انجام شود. زیرا در صورت وجود خطا در محاسبات و ارائه نکردن به موقع مدارک.و مستندات به سازمان امور مالیاتی ممکن است.با جریمه های سنگینی مواجه شوید.

به همین دلیل پیشنهاد می کنیم به دنبال یک مشاوره مالیاتی با تجربه باشید تا با انواع دارایی در علم حسابداری آشنا باشد و بتوانید با خیالی آسوده امور حسابداری و مالیاتی شرکت تان را به او بسپارید.

شرکت نیکان حسابرس، با سابقه درخشان چند ساله مفتخر است شما را در زمینه های حسابداری مالیاتی، ارائه اظهارنامه مالیاتی، مالیات شرکت ها، مالیات بر ارزش افزوده و غیره کمک و راهنمایی کند.

نوشته پیشین
تهیه صورت های مالی در سال 1401
نوشته بعدی
آشنایی با حسابداری دو طرفه یا دوبل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید