در مبحث مالیات شرکت ها این سوال پیش می آید که اگر شرکتی غیر فعال باشد آیا به آن مالیات تعلق می گیرد ؟ اصلا مالیات شرکت های غیرفعال چگونه محاسبه می شود و یا آیا راهی برای معاف شدن از آن وجود دارد؟ به کدام مرجع باید غیرفعال بودن شرکت را گزارش داد؟ و سوالاتی از این دست در این مقاله پاسخ داده خواهد شد. شرکت حسابداری نیکان حسابرس آماده ارائه مشاوره ، انجام امور حسابداری و حسابرسی شرکتی شما را به مطالعه این مقاله دعوت می کند .
شرکت غیرفعال چیست؟
شرکتی غیرفعال محسوب می شود که ثبت قانونی شده ولی هیچگونه فعالیت تجاری و اقتصادی ندارد. گردش مالی اینگونه شرکتها صفر است و از نظر قانونی هیچ تبادل مالی و اقتصادی در طی یکسال انجام نداده است. شرکت غیرفعال مالیاتی شرکتی است که فعالیت مالی ندارد و سندی هم مبنی بر فعالیت آن در یک دوره مالی وجود ندارد. عدم فعالیت یک شرکت دو گونه است:
- غیرفعال بودن شرکت بصورت مکتوب و اثبات غیرفعال بودن به اداره امور مالیاتی
- عدم فعالیت اقتصادی و مالی بعد از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها
مقاله پیشنهادی : کاهش مالیات شرکت با نیکان حسابرس
اعلام عدم فعالیت شرکت
زمانی که یک شرکت ثبت می شود ، مشخصات صاحب یا صاحبان آن به اداره دارایی گزارش می گردد. اگر این شرکت به هر دلیل فعالیت نکند بایستی مراتب امر را مطابق قانون مالیاتهای مستقیم رعایت نماید تا جریمه مالیات شرکتهای غیرفعال شامل حال شرکت نشود. مطابق ماده 148 قانون مالیات ، شرکت های غیرفعال باید از زمان ثبت شرکت تا وقتی که فعالیتی ندارند مراتب را با نامه ای کتبی که در سربرگ شرکت است و مهر و امضا دارد به واحد مالیاتی تحویل نمایند. اداره ثبت وظیفه ارائه فهرست کامل شرکتهای ثبتی را با مشخصات اشخاص حقوقی و حقیقی دارد.
برای اعلام عدم فعالیت شرکت ، رعایت چه مواردی الزامیست؟
- ارائه نمودن اظهارنامه مبنی بر عدم فعالیت اشخاص حقوقی و حقیقی و دیگر دفاتر مالی جهت تایید عدم فعالیت
- پلمپ نمودن دفاتر قانونی و دیگر اسناد حسابداری حتی در وقت عدم فعالیت شرکت یک امر ضروری می باشد.
- ارائه نمودن سند کارکرد حساب بانکی که ثابت کند حساب بانکی شرکت غیرفعال بوده الزامیست.
شرکتهای ثبت شده بدون فعالیت چه اقداماتی انجام دهند؟
شرکتهای غیرفعال به دلیل ثبت شدن در اداره ثبت باید کلیه قوانین را رعایت کند و باید وضعیت خود را به این اداره اعلام نماید تا مشمول قوانین مالیات شرکت های غیرفعال شود. تکالیف مالیاتی مدیران شرکتهای غیرفعال شامل موارد زیر می شود:
- ارائه نامه ای مبنی بر عدم فعالیت شرکت که در سربرگ رسمی و با مهر و امضا باشد.
- ارائه اظهارنامه مالیاتی جهت اعلام غیرفعال بودن شرکت و همچنین اظهارنامه ارزش افزوده بصورت صفر و ارائه دفترهای قانونی شرکت
- اعلام غیرفعال بودن شرکت در هر سال مالی بایستی تکرار گردد و یک بار اعلام نمودن آن برای کل دوره فعالیت شرکت کافی نمی باشد.
- عدم انجام معامله و خرید و فروش در دوره غیرفعال بودن شرکت حتی خریدهای شخصی .
- چنانچه در اساسنامه شرکت آورده نقدی وجود داشته باشد باید در اظهارنامه عملکرد و همچنین حساب بانکی شرکت نشان داده شود .
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله حسابداری مالیاتی چیست؟ پیشنهاد می شود .
مالیات شرکت های غیرفعال چیست؟
سازمان امور مالیاتی با کلیه شرکتها برطبق قوانین مالیاتی برخورد می نماید . پس هر شرکت ثبتی حتی اگر فعالیت خود را شروع نکرده باشد باز هم مشمول قوانین مالیاتی می باشد . اگر غیرفعال بودن شرکت برای اداره مالیات محرز گردد هیچگونه مالیاتی به آن تعلق نمی گیرد. نکته مهم این است که شرکتهایی که به تازگی تاسیس شده اند تا دو ماه مهلت تشکیل پرونده دارایی و گرفتن کد اقتصادی دارند که اگر در این دو ماه نسبت به انجام این کار اقدام نکنند مشمول جرائم مالیاتی می گردند.
خدمات حسابداری و مالیاتی
شرکت حسابداری نیکان حسابرس ، با چند سال سابقه در سازمان امور مالیاتی و با استفاده از نیروی متخصص و باتجربه در زمینه حسابداری ، تمام خدمات حسابداری و مالیاتی شرکتها ، مالیات حقیقی ، حسابداری مالیاتی ، لایحه مالیات و صرفه جویی مالیاتی را برای شما انجام می دهد .
تیم متخصص نیکان حسابرس ، با مشاوره رایگان شما را در راستای افزایش آگاهی از امور مالیاتی راهنمایی میکنند تا از پرداخت جریمه های مالیاتی شما جلوگیری کنند .
در اینستاگرام ما را فالو کنید .