صورت معاملات فصلی

آشنایی با شرایط ارائه صورت معاملات فصلی

یکی از اموری که اشخاص حقیقی و حقوقی درگیر آن هستند و باید با مستندات لازم به سازمان امور مالیات ارائه دهند، مسئله مالیات فصلی است.

صورت معاملات فصلی شامل گزارش خرید و فروش شرکت، کارخانه و غیره می باشد. ارائه این گزارش به شما و سازمان امور مالیاتی کمک می کند تا هزینه مالیات شرکت به صورت دقیق و شفاف مشخص شود.

در ادامه مقاله شما را با اهمیت صورت معاملات فصلی و اینکه مربوط به چه کسانی می باشد، آشنا می سازیم. با ما همراه باشید.

صورت معاملات فصلی در قانون مالیات های مستقیم

یکی از مباحثی که در امور مالیاتی از اهمیت خاصی برخوردار است، مالیات فصلی یا صورت معاملات فصلی است. به عبارت دیگر، یک روش ابراز درآمد است که مربوط به بعضی مشاغل می شود. مفهوم و اهمیت صورت معاملات در قانون مالیات های مستقیم به وضاحت ذکر شده است.

ارائه گزارش مربوط به صورت معاملات فصلی شرکت ها و سازمان های خصوصی باید در زمان تعیین شده به سازمان امور مالیاتی ارسال کنید. چرا که در صورت ارسال نکردن مدارک ممکن است مجبور به پرداخت جریمه تاخیری شوید.

در قانون مالیات آمده است که معاملات کوچکی که مبلغ آن ها تا 10 درصد تعیین شده است، مجبور نیستند صورت معاملات فصلی خود را هر ماه ارسال کنند. بلکه می توانند بعد از مدت چند ماه یک گزارش کلی بفرستند.

تعیین مالیات شرکت ها توسط سازمان امور مالیاتی صورت می گیرد. به همین دلیل، شرکت ها و اشخاص حقیقی باید تمام مدارک و اسناد لازم را به همراه گزارش فصلی به اداره مربوطه ارسال نمایند.

نکته مهم این است که مودیان باید کارت اقتصادی داشته باشند و کد مربوطه را نیز ضمیمه پرونده کنند. زیرا دریافت کارت اقتصادی دلیل بر پذیرش مدارک توسط سازمان مالیاتی می باشد.

صورت معاملات فصلی - گزارش معاملات فصلی

اشخاصی که موظف به ارسال صورت معاملات فصلی هستند

با توجه به اهمیت ارائه گزارش مالیات فصلی که در ابتدا بیان شد، باید خاطر نشان کرد که این امر شامل حال بعضی از مشاغل خاص می شود.

برای توضیح بهتر این مسئله ماده 169 قانون مالیات چنین بیان کرده است که سه دسته از مشاغل موظف به تحویل گزارش معاملات خود هستند. آن سه دسته عبارتند از:

  • اشخاص حقیقی که شامل مشاغل است
  • اشخاص حقوقی مانند شرکت ها
  • مشاغلی که شامل اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند.

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد خدمات مالیاتی مقاله آشنایی با خدمات مالیاتی را بخوانید.

شرایط معافیت ارسال گزارش معاملات فصلی

در قانون مالیات برای بعضی از مشاغل شرایط ویژه ای در نظر گرفته شده است که باعث می شود از ارائه گزارشات فصلی معاف شوند. شرایط معاف از ارائه گزارش صورت معاملات فصلی قرار ذیل می باشد.

  • هر نوع خرید، فروش و سود ناشی از اوراق بهادار و سهام الشرکه
  • کارمزد جرایم بانکی، صندوق تعاون، قرض الحسنه، توسعه کشاورزی، موسسات اعتباری غیر بانکی مجاز
  • ارگان ها و نهادهای دولتی
  • فروش هر نوع محصول به مصرف کننده نهایی
  • هزینه های مربوط به جرایم، خسارات، عوارض، حق ثبت، حق گمرکی
  • سایر موارد

نکات مهم مربوط به تهیه گزارش صورت معاملات فصلی

به صورت عموم، نحوه ارائه گزارشات فصلی به دو صورت انجام می شود. اگر به عنوان کارفرما دریافت کننده خدمات هستید، باید تمام اطلاعات مربوط قرارداد را همراه مدارک دیگر ارسال کنید. سپس هنگام دریافت فاکتور از فروشنده شماره قرارداد را نیز درج کنید.

اما در صورتی که ارائه دهنده خدمات هستید، در زمان عقد قرارداد نیازی به ارسال اطلاعات نمی باشد. تنها چیزی که لازم است اینکه شماره قرارداد، فاکتور خرید و صورت های مالی تایید شده را در هنگام صدور فاکتور بنویسید.

پیشنهاد میکنیم مقاله ی تهیه صورت های مالی در سال 1401 را از دست ندهید.

نحوه ارسال صورت معاملات فصلی

بعد از تکمیل مدارک، کد اقتصادی و آماده کردن گزارش معاملات فصلی می توانید به سامانه امور مالیاتی رفته و مراحل ثبت نام را انجام دهید. اگر با طی مراحل ثبت نام آشنا نیستید بهتر است از شرکت ها و موسسات مالی و حسابداری کمک بخواهید. با سپردن امور مالیاتی به افراد باتجربه از پرداخت جریمه های مالیاتی سنگین جلوگیری خواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی می توانید با شرکت حسابداری مالیاتی نیکان حسابرس در ارتباط باشید.

صورت معاملات فصلی- نیکان حسابرس

 

مدت زمان ارسال گزارش معاملات فصلی

همه اشخاص حقیقی و حقوقی بر طبق قانون مالیات موظف هستند ظرف مدت یک و نیم ماه بعد از ختم فصل، گزارش معاملات را ارسال کنند. لازم به ذکر است که درج شماره اقتصادی در گزارش الزامی است.

در صورتی که کد اقتصادی نداشته باشید به مدت یک ماه فرصت دارید تا شماره اقتصادی را به سازمان امور مالیاتی تحویل دهید و مشمول جریمه نشوید.

پیشنهاد می کنیم مقاله آشنایی با مالیات بر ارزش افزوده را نیز مطالعه کنید.

جریمه عدم ارائه صورت معاملات فصلی

در صورتی که گزارش فصلی در موعد مقرر ارائه نشود و یا کد اقتصادی به اداره مربوطه تحویل داده نشود، مشمول جریمه خواهید شد. جریمه عدم ارسال معمولا 1 تا 10 درصد می باشد که تحت شرایط خاص متفاوت است.

اگر کد اقتصادی خود را به همراه مدارک ارسال نکنید و یا در اختیار شخص دیگری قرار دهید، 10 درصد کل مبلغ معامله به عنوان جریمه به شما تعلق می گیرد. به عنوان مثال، در صورت سرمایه گذاری 1 میلیارد ریال در معامله 100 میلیون ریال از مبلغ فوق به عنوان جریمه کسر خواهد شد.

در صورتی که گزارش صورت معاملات فصلی را در زمان معین ارسال نکنید، به میزان 1 درصد از مبلغ کل را باید به عنوان جریمه پرداخت کنید. به عبارت دیگر، از 1 میلیارد ریال مبلغ سرمایه 10 میلیون ریال آن کسر می شود.

تنظیم گزارش صورت معاملات فصلی با تیم نیکان حسابرس

ارائه گزارش معاملات شرکت برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی اجباری است و باید در زمان تعیین شده به اداره مالیاتی تحویل داده شود. اگر با مراحل تهیه گزارش و نحوه ارسال آن آشنا نیستید می توانید با شرکت حسابداری مالیاتی نیکان حسابرس در ارتباط باشید.

ما مفتخریم تا انواع خدمات مشاوره مالیاتی، تنظیم اظهارنامه مالیاتی، مالیات بر شرکت ها، ثبت اعتراض مالیاتی، اصلاح و تکمیل پرونده های مالیاتی و غیره را در کمترین زمان و به صورت قانونی برای شما انجام دهیم.

نوشته پیشین
شرایط معافیت مالیاتی در سال 1401
نوشته بعدی
در مورد مالیات بر درآمد حقوق بیشتر بدانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید