قوانین مالیاتی

قوانین مالیاتی

در حسابداری چه قوانین مالیاتی وجود دارد ؟

با توجه به اهمیت حسابداری در تجارت،حسابداران باید تمامی موارد مالی را باتوجه به قوانین حسابداری ثبت کنند. بااینکه نیازی به بخاطر سپردن همه ی قوانین حسابداری نیست اما قوانین مالیاتی از مهم ترین مواردی است که همه ی حسابداران باید با آن آشنایی کامل را  داشته باشند.

نکاتی در مورد حسابداری مالیاتی: 

اگر حسابداران آشنایی کامل را با حسابداری مالیاتی داشته باشند به آنها کمک می‌کند اشتباهات کمتری در کار خود داشته باشند. حتی حسابداران می‌توانند با آگاهی از اطلاعات مالی و قوانین مالیاتی، مشکلات مالی  را پیش بینی و از آن خودداری کنند و باعث رشد وپیشرفت در حرفه خود شوند. با توجه به این موضوع حسابداران، برای اینکه بتوانند کسب و کارخود را بهبود بخشند و به طور صحیح پیش بروند باید تجربه کافی در زمینه حسابداری مالیاتی داشته باشند.

 برای آگاهی بیشتر مقاله قوانین مالیات شرکت ها در سال 1401 پیشنهاد می‌شود.

تکالیف مالیاتی:

همه حسابداران برای محاسبات مالی باید با تکالیف و قوانین مالیاتی آشنایی کامل داشته باشند و این یکی از مهم ترین مواردی است که تمامی حسابداران باید آن را بدانند و لازم الاجرا می باشد. برای آشنایی بیشتر چند مورد از تکالیف مالیاتی که لازم است حسابداران با آنها آشنا باشند را بیان می‌کنیم :

1- برای اینکه بتوانند برای مودیان پرونده تشکیل دهند لازم است با قوانین مالیاتی آشنایی لازم داشته باشند

2- تهیه مدارک مورد نیاز جهت ارائه به سازمان های مالیاتی و ارگان های مربوطه

3- آشنایی به انواع مالیات ها مانند مالیات اجاره ، ملک و…

4- آشنایی با قانون اعتراض به بدهی مالیاتی

5-تسلط کامل بر مالیات برارزش افزوده

6-برای سازمان مربوطه اظهارنامه مالیاتی ارائه نماید.

استاندارد های حسابداری مالیاتی :

از قوانین مهم مالیاتی که تمامی حسابداران باید با آن آشنا باشند، استاندارد های اولیه ای است که باید متناسب با چارچوب اصلی فعالیت ها باشد. استاندارد های حسابداری چون از جنبه هایی مانند تهیه صورت های مالی ، وضعیت مالی ، عملکرد مالی و انعطاف پذیری مالی واحدهای تجاری است حائز اهمیت است و آشنایی با آن برای حسابداران واجب است .

حسابداری

قوانین مربوط به حسابداری مالیاتی

حساب بانکی:

قوانینی مانند قوانین آشنایی با تسهیلات بانکی و دریافت وام، سوددهی بانک و سودهای مربوط به مشارکت و… از سری قوانینی است که تمامی حسابداران باید با آن آشنایی کافی داشته باشند.

حسابداری خرید:

تمامی خرید های شرکت که شامل مالیات بر ارزش افزوده می باشد، حسابداران باید با آن آشنایی کامل داشته باشند؛ زیرا از قوانین حسابداری مالیاتی است.

قانون حساب مربوط به حسابداری فروش :

همه حسابداران مالیاتی اطلاعات اشخاص حقوقی یا حقیقی را  که مربوط به کالای فروش رفته هستند، مزایده، مناقصه، امور مربوط به پیمانکاری و سایر موارد مربوط به فروش و…  باید آشنایی کامل داشته باشند.

قانون انواع هزینه ها:

شناخت کامل هزینه های مالی  از مهم ترین اصول برای تهیه  گزارش های مالی  است که تمامی حسابداران باید بااین حساب آشنایی کاملی داشته باشند.

حسابداری مالیاتی

دفاتر قانونی و تحریر آن در حسابداری مالیاتی:

از وظایف اصلی که به عهده حسابدار است، تنظیم دفاتر قانونی است که از طرفی اگر اشتباهی در ثبت ارقام یا صورت های سود و زیان وجود داشته باشد عواقب زیادی به دنبال خواهد داشت. برای جلوگیری از این مشکل آشنایی با ثبت تمامی دفاتر و رویدادهای مالی ضروری است؛ زیرا تمامی موارد ترازنامه،صورت سود و زیان و مانند آن در اداره مالیات مورد بررسی قرار می گیرد،  پس باید تا حد ممکن از بروز اشتباه در ثبت دفاتر جلوگیری کرد.

قانون مربوط به اشتباهات در ثبت دفاتر قانونی :

با توجه به اینکه اشتباهات در دفاتر قانونی و مالیات بر ارزش افزوده جریمه های سنگینی در پی خواهد داشت، بنابراین حسابدار باید با قانون مجازات اسلامی آشنایی کامل داشته باشد تا از بروز اشتباهات جلوگیری کند. براین اساس اگر آشنایی کامل با این قانون داشته باشند و اشتباهی صورت نگیرد، مودیان جریمه نمی شوند.

قانون مربوط به مصرف کنندگان:

در این قانون، مواردی که حسابدار باید با آن آشنایی کامل داشته باشد عبارت است از  آشنایی با حساب کردن میزان سود یا زیان، قانون که در مورد قیمت کالا هستند، هزینه ها و شرایطی که مربوط به مرجوع کالا موجود است.

نکاتی در مورد تهیه گزارش عملکرد که حسابدار مالی باید آن را تنظیم کند:

حسابداران مالیاتی هنگام گزارش عملکرد نکات زیر را باید در نظر بگیرند:

1-رویدادهایی که بعد از تاریخ درج شده در ترازنامه واقع می شود

2- درآمد عملیاتی

3- صورت های مالی

4- ذخایر، بدهی های احتمالی و دارایی های احتمالی

5- نحوه ارائه صورت های مالی

 برای آگاهی بیشتر مقاله تهیه صورت های مالی در سال 1401 پیشنهاد می‌شود.

چند مورد از قانون های مربوط به حسابداری مالیاتی که حسابداران باید با آن آشناباشند :

قانون کار:

حسابداران باید با شرایط و قوانین بین کارمند و کارفرما، قراردادهای کاری،حقوق کارمند با توجه به قانون کار، حقوق کارمندان و کارفرما، شرایط محیط کار و… اطلاعات کامل را داشته باشند.

 بیمه تامین اجتماعی:

از نظر اعلام سابقه بیمه پرسنل، آشنایی با قانون تامین اجتماعی یکی از واجبات است.

قانون تجارت:

این قانون به مواردی از قبیل وظیفه سهامداران،تقسیم سود بین سهام داران،شرکت های تعاونی و… منحل شدن شرکت ها، ایجاد جلسه های لازم، و موارد مشابه در موسسات می پردازد که آشنایی با این اصول مالیاتی مربوط به حسابداران مالیاتی می باشد و به آنها در گرفتن تصمیمات کمک می کند.

قانون مربوط به مالیات ها:

از آنجا که مالیات بر ارزش افزوده از جدیدترین قوانین مالیاتی کشور است. حسابداران باید با تمامی قوانین مالیاتی و جرایم عدم رعایت قوانین آگاهی کافی و لازم را داشته باشند و در حوزه کسب و کار آنها را به کار گیرند.

پرداخت مالیات:

امور مربوط به مالیات ازمهم ترین قوانینی هست که تمامی حسابداران باید با آن آشنا باشند تا بتوانند مالیات مواردی مانند مالیات کارمندان ، مالیات هزینه اجاره  و…. را محاسبه کنند و از منابع مالی موسسات یا واحد های تجاری محافظت کنند یا حتی می توانند در حوزه مالیاتی به عنوان مشاور مالیاتی فعال باشند و یا در تهیه اظهارنامه های مالیاتی فعالیت کنند.

 

نوشته پیشین
حسابداری کاربردی مالیاتی
نوشته بعدی
مالیات تکلیفی چیست؟

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید