تنظیم اظهار نامه مالیاتی

تنظیم اظهار نامه مالیاتی : اظهارنامه های مالیاتی اگر توسط سازمان امور مالیاتی در اختیار مودیان قرار داده شود و یا به صورت خود اختیاری باشد، کارنامه مالی می باشد که هرساله، مشمولین مالیات چه افراد حقیقی و چه افراد حقوقی برای محاسبه مالیات خود به سازمان امور مالیاتی تقدیم می کنند.

مالیات هزینه هایی است که دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور و تامین مخارج عمومی از قسمتهای مختلفی دریافت می کند که تمامی افراد اعم از حقیقی و حقوقی مشمول مالیات موظف به پرداخت آن هستند. یکی از دغدغه های مهم صاحبان کسب و کار و اشخاصی که فعالیتهای اقتصادی دارند، امور مالیاتی است چرا که عدم پرداخت مالیات جرایم مالیاتی به همراه خواهد داشت. از آنجا که پرداخت مالیات برای هر شخص حقیقی و حقوقی الزامیست به همین ترتیب، نحوه تنظیم اظهار نامه مالیاتی نیز برای هر یک از این اشخاص با هم متفاوت است.

براساس ماده یک قانون مالیات های مستقیم اشخاص حقیقی و حقوقی که موظف به پرداخت مالیات می باشند، عبارتند از:

  • تمامی مالکین اعم از افراد حقیقی و یا حقوقی نسبت به اموال و یا املاک خود در ایران.
  • اشخاص حقوقی که چه در ایران و چه در خارج از کشور درآمدهایی را دارند.
  • افرادی که مشمول پرداخت مالیات نمی باشند.
  • اشخاص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که چه در ایران و چه در خارج از کشور به دست می آورند.
  • اشخاص حقیقی ایرانی که مقیم خارج از کشور می باشند و درآمدهایی از داخل کشور ایران دریافت می نمایند.
  • اشخاص غیرایرانی (حقیقی و حقوقی) براساس درآمدهایی که در ایران به دست می آورند.

در این بین نیز سازمان و موسساتی نیز وجود دارند که مشمول پرداخت مالیات نمی باشند که عبارتند از:

موسسات دولتی و وزارتخانه ها

دستگاه هایی که بودجه آن ها توسط دولت تامین می شود.

شهرداری ها

تمامی مواردی که ازسمت حضرت امام خمینی و یا مقام معظم رهبری مجوز داشته باشند و براساس نظر مقام معظم رهبری.

منظور از تنظیم اظهار نامه مالیاتی توسط شخص

تمامی افراد حقیقی و حقوقی یاد شده بالا موظف می باشند که اظهارنامه های مالیاتی خود را تنظیم و ارائه دهند که بر این اساس مودیان مالیاتی شامل دو دسته می باشند که به شرح زیر می باشد:

مودیان حقیقی

ارائه اظهارنامه های الکترونیکی برای این دسته از افراد نیز تنها در صورت تکمیل ثبت نام الکترونیکی میسر می باشد. برای واحد هایی که مشارکتی می باشند برای عملکرد سال جاری تکمیل یک اظهارنامه مالیاتی کافی می باشد و نیاز به اظهارنامه مالیاتی انفرادی برای تمامی شرکا نمی باشد.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم: تنظیم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی

مودیان حقوقی

ارائه اظهارنامه های مالیاتی الکترونیکی برای این افراد تنها با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور و کدرهگیری پیش ثبت نام می باشد. به همین علت برای مودیان حقوقی ضرروی و لازم می باشد که نسبت به تکمیل ثبت نام و رفع ایرادات اقدام نمایند.

اظهارنامه مالیات

تعریف کلی مالیات

مالیات، بخش مهمی از درآمدهای هر کشوری محسوب می شود که به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم به تمام درآمدها و صاحبان کسب و کارها با تفاوت هایی جزیی تعلق می گیرد. البته با توجه به قانون مالیات برخی از ارگان و افراد با توجه به شرایط آنها و امور فرهنگی و آموزشی که انجام می دهند، از پرداخت مالیات معاف هستند.

مالیات های مستقیم زیرمجموعه های بسیاری دارد که یکی از آنها مالیات بر درآمد مشاغل است. افراد به طور سالیانه در پایان سال مالی با ثبت اظهارنامه مالیاتی خود اقدام می کنند، به این صورت که باید تمام صورتحساب های درآمد و هزینه های خود را در سامانه امور مالیاتی ثبت کنند تا با توجه به خوداظهاری آنها، برایشان مالیات در نظر گرفته شود. در ادامه اظهارنامه مالیاتی ، نحوه ثبت اظهارنامه مالیاتی و رعایت نکات مهم در هنگام خوداظهاری توضیح داده شده است.

اظهارنامه مالیاتی چیست؟

اظهارنامه مالیاتی گزارش کاملی از درآمدها و هزینه های مورد نیاز وزارت دارایی می باشد. اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول مالیات می باشند باید اظهارنامه مالیاتی را براساس عملکردی که داشته اند پر کنند و پس از آن به سازمان امور مالیات ارائه دهند. اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف هستند در این اظهارنامه ها اطلاعاتی همچون درآمدها، دارایی، هزینه ها، سرمایه، بدهی های مالیاتی خود را  وارد کنند.

پس اظهارنامه مالیاتی فرمی است که سازمان امور مالیاتی کشور آن را تهیه کرده و در اختیار مودیان قرار می دهد تا بصورت سالیانه آن را تکمیل کنند و با این کار خوداظهاری خود را به ثبت می رسانند و در اختیار اداره مالیات قرار می دهند. از این طریق میزان مالیات مودیان مشخص خواهد شد که در زمان مشخص شده باید آن را پرداخت کنند. بنابراین در ثبت اظهارنامه مالیاتی باید دقت لازم انجام شود و توسط مشاوره مالیاتی و افراد کارشناس مالیاتی این حوزه تکمیل شود.

نحوه محاسبه مالیات در ایران

در کشور ما ایران ، مالیات به دو صورت محاسبه می شود : 1- مالیات علی الراس 2- مالیات خود اظهاری

در مالیات علی الراس ، کارمندان اداره مالیات خودشان میزان مالیات پرداختی را تعیین می کنند. در صورتی که در مالیات خوداظهاری چنین نیست . در مالیات خود اظهاری ، خود شخص حقیقی یا حقوقی میزان مالیات ، سود و درآمد را مشخص می کند و نسبت به پرداخت مالیات آن اقدام می نماید.

در علم مالیات اصطلاح دیگری به نام سال مالیاتی وجود دارد . منظور از سال مالیاتی، یک سال شمسی است که 12 ماه را در بر می گیرد . در مورد اشخاص حقوقی ماجرا کمی متفاوت است. به طوری که سال مالی آن ها بر طبق سال مالی شرکت شان تعیین می شود  زیرا سالی مالی اشخاص حقوقی مطابق با اساسنامه آنها نیست.

اظهارنامه مالیاتی کارنامه ای مالی است که همه ساله به منظور محاسبه مالیات به سازمان مالیاتی ارائه می گردد. این امر در هر دو روش خود اظهاری و علی الرأس یکسان می باشد. خوشبختانه امروزه از طریق سامانه مربوطه می توان بصورت آنلاین این کار را انجام داد . تاریخ اظهارنامه مالیاتی نیز برای هر کدام متفاوت می باشد. به عنوان مثال، اشخاص حقیقی باید 4 ماه بعد از تمام شدن سال مالیاتی ، نسبت به تحویل اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند . در صورت مغایرت با سال مالیاتی ، میتوان سال مالیاتی اساسنامه را در نظر گرفت.

شما می توانید با مراجعه به سایت www.tax.gov.ir تمام امور مربوط به اظهارنامه مالیاتی را بصورت آنلاین و بدون حضور مودی انجام دهید. در فرم های مربوطه شما باید میزان درآمد، بدهی ، سرمایه ، بخشودگی مالیاتی و … را ذکر کنید .

تنظیم اظهارنامه مالیاتی مودیان مالیاتی

انواع اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه ها انواع متفاوتی دارند که باتوجه به فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند :

تنظیم اظهار نامه مالیاتی بر عملکرد مشمول حقیقی

بخش بزرگی از مالیات دهندگان کشور مربوط به این نوع اظهارنامه می باشد که براساس نوع و حجم فعالیتی که دارند در گروه های مختلفی تقسیم می شوند که براساس قوانین هر گروه مالیات مربوط به خود را پرداخت می کند. مهلت اظهارنامه ها را نیز سازمان امور مالیات اعلام می کند ولی معمولاً آخرین موعد تسلیم اظهارنامه های مالیاتی اواخر خرداد ماه می باشد.

نکته ای که در مورد اظهارنامه ها وجود دارد براساس تبصره جدید سازمان امور مالیاتی باتوجه به شیوع ویروس کرونا، ارائه اظهارنامه های سال 98 با یک ماه تاخیر ینی در تیر ماه سال 99 تسلیم شد.

مراحل تکمیل و تحویل اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی

تا چند سال قبل برای تحویل اظهارنامه مالیاتی باید حتما به دفاتر مالیاتی مراجعه می کردید در حالی که اکنون می توانید از طریق سامانه مربوطه فرآیند بارگذاری مدارک و مستندات لازم را انجام دهید. در ادامه مراحل تکمیل و ارسال فرمهای اظهارنامه مالیاتی را به شما توضیح خواهیم داد.

ابتدا به آدرس اینترنتی tax.gov.ir مراجعه و پس از ثبت نام ، فرم اظهارنامه مالیاتی را تکمیل و ثبت کنید. در این فرم باید اطلاعات مهمی از قبیل هویت شخصی ، میزان درآمد ، بدهی ها و غیره را مشخص کنید. پس از تکمیل فرم، یک نسخه پیش نویس از اظهارنامه را چاپ کنید و از درست بودن اطلاعات اطمینان حاصل نمایید .

با کلیک روی دکمه ارسال، تمام فرمها به سازمان امور مالیاتی فرستاده میشود و در صورت ارسال موفق یک کد رهگیری بدست خواهید آورد. شما می توانید توسط کد رهگیری صدور قبض مالیاتی را درخواست داده و به طرق مختلف مالیات تعیین شده را پرداخت کنید. از طریق راه های ارتباطی تماس با ما می توانید از مشاوره مالیاتی تیم خبره شرکت نیکان حسابرس بهره مند شوید.

اظهارنامه مالیاتی افراد حقوقی

تمام اشخاص حقوقی مانند افراد حقیقی مکلف به پرداخت مالیات و تسلیم اظهارنامه مالیاتی هستند. شما به عنوان یک شرکت حقوقی باید تمام مدارک و مستندات مربوط به اظهارنامه ، حساب سود و زیان و غیره را تا 4 ماه پس از اتمام سال مالیاتی به همراه لیست شرکا و سهام داران و میزان سهم هر کدام را به اداره امور مالیاتی تحویل و پرداخت نمایید.

چه اشخاصی باید اظهارنامه مالیاتی را تکمیل کنند؟

بر طبق قانون مالیات ، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند مالیات را براساس حقوق و درآمد شرکت پرداخت نمایند . در نظام مالیاتی کشور ، بر اساس روش خوداظهاری میزان مالیات تعیین شده توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مشخص میشود و اظهارنامه مالیاتی تحویل داده میشود.

تکمیل اظهارنامه مالیاتی برای همه اشخاصی که چه در ایران و چه در خارج از ایران در حال فعالیت هستند، الزامیست. قانون اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص غیر ایرانی که در ایران فعالیتهایی در زمینه تعلیماتی ، واگذاری امتیازات و … دارند تعرفه هایی را تعیین کرده است که ملزم به پرداخت آن هستند.

چه اشخاصی ملزم به پرداخت مالیات و تکمیل اظهارنامه مالیاتی نیستند؟

از جمله افرادی که مجبور به پرداخت مالیات و اظهارنامه مالیاتی نیستند میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  • اداره شهرداری
  • موسسات دولتی
  • وزارتخانه ها
  • شرکتهای تعاونی
  • ارگانهایی که بودجه آنها از طرف دولت تامین میشود

تعرفه مالیات برای اشخاص حقیقی و حقوقی

در ابتدا باید گفت که تمام این تعرفه های مالیاتی فوق مشمول کسانیست که سال مالی آنها از سال 94 شروع شده است. به صورت عموم، افراد حقیقی به سه دسته تقسیم می شوند:

  • دسته اول کسانی هستند که میزان فروش و درآمدی که در سال قبل دارند بیشتر از 3 میلیارد تومان باشد. به عبارت دیگر همه مشاغلی که دارای فعالیت بزرگ و کوچک هستند جزو این دسته قرار می گیرند. از جمله این مشاغل می توان به (وارد کنندگان و صادرکنندگان ، کارخانه داران ، صاحبان هتل ، صاحبان فروشگاهها ، بیمارستانها و …) اشاره کرد.
  • دسته دوم کسانی که درآمد فروش شان بین 1 تا 3 میلیارد تومان باشد.
  • دسته سوم مشاغل کوچک که نسبت به گروههای اول و دوم تعهدات کمتری دارند.

تمام اشخاص هر گروه باید تا سه سال به تعهدات خود عمل کنند و به دسته پایین تر نزول نکنند . برای کلیه شرکتها بدون توجه به مبلغ ، نرخ 25 درصد مالیات محاسبه میشود.

اطلاعاتی که برای تهیه اظهارنامه مالیاتی لازم است

  • مدارک مربوط به سود و زیان
  • ترازنامه افراد حقیقی
  • میزان درآمد و فروش
  • صورت حساب اولیه کالا
  • قراردادها مربوط به پیمانکاری و بهای تمام شده پروژه
  • بدهی های پرداخت نشده
  • ذکر کردن مبلغ مالیات های پرداخت نشده
  • میزان فروش سال قبل و میران افزایش آن
  • اطلاعات مربوط به ملک

مزایای تکمیل اظهارنامه مالیاتی

با توجه به اینکه فرآیند تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی نسبتا زمان بر می باشد، اما این کار به مودیان کمک می کند تا از مزایای قانونی آن بهره مند شوند. براساس قانون مالیات افراد حقوقی یا شرکتهایی که سه سال پی در پی اظهارنامه مالیاتی آنها در زمان مشخص به اداره مالیات ارسال و قابل قبول واقع شود، 5 درصد پاداش خوش حسابی به آنها تعلق می گیرد.

تنظیم اظهارنامه مالیاتی مزایای تکمیل اظهارنامه

قانون اصلاح اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی معمولا در زمان مشخصی باید تسلیم اداره امور مالیات شود. براساس قانون مالیات مشخص شده است که مودیان مالیاتی اجازه دارند تا در صورت اشتباه در محاسبه مالیات و یا سود و زیان  درخواست اصلاحیه دهند. این امر در صورتی امکان پذیر است که با ارائه مدارک لازم بتوانند ادعای خود را ثابت کنند. مدت زمانی که می توانید نسبت به اصلاح اشتباه اقدام کنید یک ماه پس از تاریخ انقضای مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی است.

مزایای اصلاح اظهارنامه مالیاتی

بیشتر مردم از مزیت اصلاح اظهارنامه مالیاتی بی خبر هستند و شاید به این مسئله فکر نکنند. اما این کار در بسیاری از مواقع می تواند به نفع مودیان باشد و از جرایم مالیاتی جلوگیری کند. با اصلاح اظهارنامه مالیاتی این فرصت را دارید تا اشتباهات پیش آمده را برطرف کرده و از عواقب جبران ناپذیر جلوگیری کنید. این امر در ماده 226 قانون مالیات نیز تایید شده است و اجازه اصلاح اظهارنامه مالیاتی را جهت اجرای درست امور مالیات صادر کرده است.

اشتباهات رایج اظهارنامه مالیاتی و اصلاح آنها

شاید در مورد اینکه چه اشتباهاتی در تنظیم اظهار نامه مالیاتی ممکن است پیش بیاید، اطلاعاتی نداشته باشید. در ادامه بعضی موارد مهم که به عنوان اشتباهات احتمالی هستند و می توانید برای اصلاح آن ها اقدام کنید بیان شده است. ممکن است موارد اشتباه غیر از اینها نیز باشد. پس بهتر است با مشاوره کارشناسان مالیاتی اقدام به اصلاح اظهارنامه مالیاتی کنید.

  • ذکر نکردن بخشی از درآمد شرکت یا خریدهای شرکت
  • عدم اظهار هزینه های شرکت و سود و زیان
  • ذکر نکردن دارایی های مشهود و نا مشهود شرکت که نزد بانک ها و اشخاص دیگر هستند.
  • تکمیل نکردن حساب های بانکی
  • اشتباه در صفحه صورت وضعیت مالی اظهارنامه مالیاتی و صفحه سود و زیان
  • عدم درج اطلاعات صحیح و محاسبه غلط مالیات
  • اشتباه در درج اطلاعات مربوط به موجودی کالا و هزینه های شرکت تولیدی و بازرگانی
  • متفاوت بودن لیست اقلام اظهارنامه با بانک اطلاعاتی سیستم حسابداری
  • و …

شرایط اصلاح اظهارنامه مالیاتی

در بحث قانون مالیات ، ارائه اظهارنامه مالیاتی اهمیت بسیاری دارد و مودیان موظف به تنظیم و تکمیل درست و به موقع آن هستند. با توجه به مشکلات و اشتباهاتی که ممکن است در تنظیم اظهارنامه وجود داشته باشد، اصلاح اظهارنامه مالیاتی نقش مهمی در کاهش جریمه های مالیاتی خواهد داشت.

مودیان مالیاتی با در دست داشتن مدارک مورد تایید می توانند.در مدت زمان تعیین شده درخواست.اصلاح اظهارنامه را بدهند. برای ارسال اظهارنامه جایگزین باید در همان مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنید و سایر مدارک را همراه آن ضمیمه کنید.

با توجه به مواردی که در قانون مالیات ذکر شده است،.اصلاح  اظهارنامه مالیاتی برای مواقعی مناسب و نتیجه بخش است.که در صورت وضعیت مالیاتی.و طبقه بندی حسابها مشکلی بوجود آمده باشد. در غیر اینصورت برای اصلاح جزئیات نیازی به این کار نمی باشد.

نحوه ثبت درخواست اصلاح اظهارنامه مالیاتی

در صورتی که یکی از شرایط اصلاح اظهارنامه را داشته باشید می توانید اقدام به این کار کنید. برای طی مراحل و ویرایش اطلاعات باید از طریق وبسایت tax.gov.ir عمل کنید. هنگام بارگذاری اظهارنامه مالیاتی می توانید.نسخه اصلاح شده را جایگزین نسخه اولیه کنید.

پس از ورود به سایت امور مالیاتی با نام کاربری و کد رهگیری که ضمیمه اطلاعات اظهارنامه است ثبت نام کنید و مراحل را انجام دهید. اصلاح اظهارنامه مالیاتی را می توانید از طریق دکمه ویرایش اطلاعات انجام دهید و با دکمه ارسال اطلاعات آن را به اداره امور مالیات تحویل دهید.

ارسال اظهارنامه مالیاتی اصلاحی

به صورت عموم برای ارسال نسخه اصلاحیه اظهارنامه مالیاتی دو حالت وجود دارد. اول، استفاده از فایل اظهارنامه اصلی و دوم، در دسترس نبودن فایل اظهارنامه اصلی. در صورتی که بخواهید از فایل اظهارنامه استفاده کنید، باید مشخصات و کد رهگیری خود را وارد کرده و پس از بارگذاری اظهارنامه اصلی، گزینه اظهارنامه اصلاحی را انتخاب کرده و ویرایش کنید.

اگر فایل اظهارنامه را در اختیار ندارید می توانید دکمه اظهارنامه جدید را انتخاب کنید و اطلاعات خود را وارد کنید. سپس می توانید اظهارنامه اصلاحی را انتخاب و کد رهگیری را وارد کنید.

رسیدگی به پرونده اصلاحی اظهارنامه مالیاتی

پس از تکمیل مدارک و ارسال نسخه اصلاحیه اظهارنامه مالیاتی ، کارشناسان اداره مالیات موظف هستند تا با بررسی مدارک لازم، حسابهای مالیاتی و میزان درآمد مودی را مورد بررسی قرار دهند. هیئتی که مسئول رسیدگی به موضوع اصلاحیه هستند شامل یک نفر از معاونین اداره مالیاتی ، نماینده دادستانی ، مسئول حراست اداره کل و رئیس امور مالیاتی می باشد. در صورتی که بروز اشتباه توسط کارشناسان تایید شود بر حسب درخواست مودی، فرم پیوست را به رئیس اداره مالیاتی گزارش می دهند.

مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی

در صورتی که شرایط لازم برای اصلاح و ویرایش اظهارنامه را داشته باشید.می توانید در مدت زمان تعیین شده آن را ارسال کنید. مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی در قانون مالیات نیز ذکر شده است.و یک ماه بعد از تاریخ انقضای زمان ثبت نام، فرصت ویرایش و اصلاح آن را دارید. مهلت تعیین شده.ارسال اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است. زیرا هر سال مالیاتی اشخاص حقیقی از فروردین ماه تا اسفند ماه ادامه دارد.

بنابراین، مدت زمان تعیین شده ارسال اظهارنامه برای این اشخاص تا اخیر خرداد ماه و مهلت ارسال اصلاحیه آن تا پایان مرداد ماه می باشد. اما اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه فرصت دارند تا نسبت به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند. برای ارسال اظهارنامه جایگزین.نیز باید در زمان تعیین شده اقدام کنید. در غیر این صورت حق استفاده از آن را ندارید.و باید در مدت تعیین شده یک ماه.مجددا ارسال کنید.

تنظیم اظهارنامه مالیاتی افراد معاف از مالیات

مودی حقوقی

طبق ماده 110 قانون مالیات کشور تمامی شرکت ها و اشخاص حقوقی که نامشان در ثبت شرکت به ثبت رسیده شده باشد موظف هستند حق مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت نمایند. این دسته از افراد نیز موظف می باشند تمامی اطلاعات مالی خود چه سود و زیان و چه درآمد و هزینه ها را در اظهارنامه مالیاتی ثبت و به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.

 اظهارنامه مالیات بر ارث

یکی دیگر از اظهارنامه های مالیاتی ، مالیات بر ارث می باشد. ممکن است مشاهده کرده باشید که پس از فوت شخصی ، ثروت و دارایی به وراث می رسد و براساس قانون بین وراث تقسیم می شود. براساس قانون مالیات ، اشخاصی که ارث به آن ها تعلق می گیرد مشمول مالیات بوده و لازم است که حق مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت نمایند.

این نوع مالیات جزء مالیات های مستقیم به شمار می رود که فرم های مخصوصی در سازمان امور مالیاتی دارد، این نوع مالیات خود نیز به دو دسته تقسیم بندی می شود:

مالیات بر دارایی می باشد که پس از مرگ شخصی به جا می ماند و امکان دارد به وراث برسد یا نرسد همچون زمانی که شخص فرزندی برای وراثت ندارد که در این مورد نیز باید مالیات پرداخت شود و مورد دیگری نیز مالیات بر ارث مستقیم می باشد به این معنی که دارایی که پس از مرگ فرد به طور مستقیم به ورثه ها می رسد. این امکان وجود دارد که مالیات بر ارث به صورت یک جا و یا جداگانه پرداخت شود.

مالیات املاک و مستغلات

املاک و مستغلات هم در حوزه های خرید و فروش و هم اجاره مشمول مالیات می باشند، اظهارنامه های املاک و مستغلات می بایست توسط مودی و هنگام خرید و فروش و یا اجاره ملک به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه شود.

نکته ای که در مالیات بر اجاره باید مدنظر داشت این است که در قراردادهای دسته اول اظهارنامه بر عهده مالک و در دسته دوم بر عهده مستاجر می باشد. املاک و مستغلاتی که خالی می باشند از سال دوم مشمول مالیات بوده و این مالیات نیز سالیانه برای آن ها متفاوت می باشد.

اظهارنامه مربوط به مشاغل خودرویی

اصناف خودرویی نیز موظف می باشند که اظهارنامه مالیاتی را ارائه دهند. در بین این مشاغل راننده های تاکسی ، اتوبوس ، کامیون ، خودروهای باربری باید اظهارنامه های مربوط به درآمد مشاغل خود را پرداخت نمایند.

مالیات سالیانه در ثبت اظهارنامه مالیاتی

از یک فروردین تا 29 اسفند را سالی مالی محاسبه می کنند، البته برای اشخاص حقوقی براساس اساسنامه شرکت سال مالی که تعریف شده، در اظهارنامه مالیاتی از زمان شروع سال مالی آنها بر اساس قوانین شرکت محاسبه می شود.

موارد مهم در تنظیم اظهار نامه مالیاتی

تنظیم اظهار نامه مالیاتی باید توسط کارشناسان حوزه مالیاتی انجام گیرد؛ زیرا پرداخت مالیات برای تمام مشاغل و افراد صاحب درآمد و شرکت ها بسیار مهم است که به علت هزینه های پرداختی، به صورت سالیانه کمتر مالیات پرداخت کنند یا اینکه میزان مالیاتی که برای آنها در نظر گرفته می شود، متناسب با درآمد آنها باشد تا بتواند به راحتی آن را پرداخت کنند.

از آنجا که همه مودیان می دانند، ثبت امور مالی به صورت کامل، مانع از پرداخت مالیات اضافه آنها خواهد شد،  بنابراین باید مواردی که در ادامه  ذکر شده به طور کامل و دقیق در تنظیم اظهار نامه مالیاتی رعایت شود تا هم از پرداخت مالیات اضافه جلوگیری شود و هم اینکه مشمول جریمه مالیات به علت نپرداختن جریمه نشوند؛ زیرا اگر مالیاتی متناسب با درآمد مشاغل نباشد، آنها قادر به پرداخت مالیات خود نخواهند بود و به علت نپرداختن آن جریمه نیز باید پرداخت کنند.

موارد بسیار مهم

  • ذکر تمام هزینه های پرداختی در یک سال مالی
  • ذکر دقیق تمام تراکنش های مالی در یک سال مالی
  • انجام تنظیم اظهارنامه مالیاتی توسط حسابداران مالیاتی کاردان (لطفا از تنظیم اظهار نامه مالیاتی توسط افرادی که در این مورد آگاهی لازم را ندارد، خودداری کنید؛ زیرا عدم اطلاع و آگاهی در مورد قانون مالیاتی موجب بروز مشکلات جدی خواهد شد)

نحوه ثبت اظهارنامه مالیاتی

مطابق با قانون سازمان مالیاتی کشور، ثبت اظهارنامه مالیاتی  به صورت کاملا الکترونیکی انجام می شود. بنابراین برای انجام این کار، از قبل باید در این سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نام کرد و بعد از گرفتن کدرهگیری و تشکیل پرونده، خود اظهاری هزینه ها و درآمدهای خود را در این سامانه به ثبت رساند.

تنظیم اظهارنامه مالیاتی فرار مالیاتی

نقش مشاوره مالیاتی در ثبت اظهارنامه مالیاتی

تمام صاحبان کسب و کار با موضوعی به نام مالیات و اظهارنامه مالیاتی سروکار دارند، بنابراین لازم است که اطلاعات کامل در این مورد داشته باشند تا بتوانند در این زمان بهترین عملکرد را برای کسب و کار خود در نظر بگیرند.

لازمه یک کسب و کار موفق حفظ منابع درآمدی خود است، بنابراین در این راستا باید حسابداران کاردانی را به کار گیرد به ویژه زمانی که قرار است از منابع درآمدی خود برای پرداخت مالیات استفاده کند.

حال برای این کار برخی از صاحبان کسب و کار از حسابدران ثابت در محیط کار خود استفاده می کند و برخی دیگر کارهای حسابداری و امور مالی و مالیاتی خود را به موسسه های حسابداری و مالیاتی مانند نیکان حسابرس می سپارند و در این زمینه با آنها همکاری می کنند.

بهره گیری از یک حسابدار مالیاتی یا موسسه های حسابداری و مالیاتی موجب می شود که در امور مالی خود موفق شوید و از پرداخت مالیات اضافه و جریمه های سنگین آن برای نپرداخت مالیات خود جلوگیری کنید و هرچه بیشتر در راستای موفقیت کسب و کار خود قدم بردارید.

تهیه و تنظیم اظهار نامه مالیاتی با نیکان حسابرس

شرکت حسابداری نیکان حسابرس، با چندین سال سابقه در سازمان امور مالیاتی و با استفاده از نیروی متخصص و باتجربه در زمینه حسابداری ، تمام خدمات حسابداری و مالیاتی شرکت‌ها، مالیات حقیقی، حسابداری مالیاتی، لایحه مالیات و صرفه جویی مالیاتی را برای شما انجام می‌دهد.

برای اینکه بدون دردسر امور مالیاتی شرکت خود را در زمان کوتاه انجام دهید، بهتر است با یک تیم متخصص و باتجربه مشورت کنید. این کار به شما کمک می کند تا در امور مالیاتی شما نظم دهی صورت گیرد و از افزایش مالیات و پرداخت جریمه های سنگین جلوگیری شود. تیم متخصص نیکان حسابرس ، با مشاوره رایگان شما را در راستای افزایش آگاهی از امور مالیاتی راهنمایی می‌کنند تا از پرداخت جریمه‌های مالیاتی شما جلوگیری کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و تنظیم اظهار نامه مالیاتی خود با شرکت نیکان حسابرس در ارتباط باشید. همچنین ما را در اینستاگرام دنبال کنید.