حسابرسی اجتماعی

آشنایی با مراحل حسابرسی اجتماعی

بررسی تاثیر یک سازمان و یا شرکت بر جامعه بر عهده حسابرسی اجتماعی می باشد. در این نوع حسابرسی به بررسی آیین نامه رفتاری و رویه های شرکت ها و سازمان ها پرداخته می شود و هدف از آن، ارزیابی دستیابی شرکت ها به اهداف مسئولیت اجتماعی می باشد.

حسابرسی اجتماعی یا همان ممیزی اجتماعی را می توان فرآیند درک برای ارزیابی مشارکت یک سازمان و نهاد در فعالیت های اجتماعی نام برد. در مجموع می توان گفت، هدف از این حسابرسی، ارزیابی تاثیرات محیطی و اجتماعی یک سازمان بر جامعه می باشد تا از نیازهای جامعه محلی اطلاع داشته باشند.

شرکت نیکان حسابرس، با سابقه درخشان چند ساله مفتخر است شما را در زمینه های حسابداری مالیاتی، ارائه اظهارنامه مالیاتی، مالیات شرکت ها، مالیات بر ارزش افزوده و غیره کمک و راهنمایی کند.

اهدافی که حسابرسی اجتماعی دنبال می کند

اهداف حسابرسی اجتماعی می توان به سه دسته طبقه بندی کرد که عبارتند از:

  • اهداف اصلی

از هدف های اصلی و اولیه این نوع حسابرسی می توان به پرداخت سود به موقع و منصفانه به سهامداران و همچنین حقوق به کارگران و کارفرمایان اشاره کرد.که در راستای این اهداف نیز به ارائه معقول ترین و بهترین قیمت به خریداران و مشتریان و نیز ارتقای کسب و کارها می پردازند.

  • اهداف ثانویه

در این اهداف اغلب به بررسی و ایجاد پاداش و تشویق برای کارکنان و افزایش امکانات رفاهی پرداخته می شود. از دیگر اهداف ممیزی اجتماعی می توان به تقویت توسعه صنعت برای شرکت هایی که در آن حوزه فعالیت دارند اشاره کرد.

  • اهداف کلی

اتمام فعالیت های نامنظم و به حداقل رساندن شکاف های اجتماعی و اقتصادی از اهداف کلی حسابرسی اجتماعی می باشد. همچنین برای بررسی تاثیرات تجارت و عملیات تجاری بر جامعه استفاده از حسابرسی اجتماعی مناسب می باشد.

پیشنهاد می کنیم: مقاله آشنایی با حسابداری دو طرفه یا دوبل را مطالعه کنید.

حسابرسی اجتماعی - حسابداری مالیاتی

روند حسابرسی اجتماعی

به صورت کلی می توان حسابرسی اجتماعی برای نهادهای محلی را به صورت زیر طی کرد:

  • شفاف سازی هدف های نهاد محلی منتخب
  • گردهمایی و ایجاد گروه متشکل از افراد با تجربه و قابل اعتماد برای مشارکت در راستی آزمایی اجرای تصمیمات مبتنی بر حسابرسی اجتماعی
  • معرفی شاخص های عملکردی که برای عموم قابل قبول و درک باشد.
  • یافته های ممیزی اجتماعی را با افراد به اشتراک بگذارید، این امر سبب شفاف سازی و مسئولیت پذیری می شود
  • پیگیری جلسات حسابرسی اجتماعی و مورد بررسی قرار دادن فعالیت ها و دیگاه های ذینفعان

پیشنهاد ما: در مورد حسابرسی عملیاتی بیشتر بدانید.

موارد مورد بررسی در حسابرسی اجتماعی

گستره حسابرسی اجتماعی می تواند متفاوت باشد که این ارزیابی شامل مسئولیت عمومی، اجتماعی و نیز رفتار کارکنان می باشد. در ادامه به برخی از موضوعات و دستورالعمل های که شامل ممیزی اجتماعی می شوند اشاره خواهیم کرد:

  • تاثیر محیطی براساس عملکرد شرکت ها
  • شفاف سازی گزارش دهی مرتبط با هرگونه مسائل مربوط به اثرات اجتماعی و محیطی
  • شفافیت مالی و حسابداری
  • کمک به خیریه
  • فعالیت داوطلبانه کارکنان
  • حقوق و مزایای کارکنان
  • اجرای بدون تبعیض
  • تفاوت های فرهنگی، نژادی، قومی و جنسیتی و موارد دیگر
  • صرف انرژی و تاثیر آن بر محیط زیست

هیچگونه معیاری برای موارد و مسائل موجود در حسابرسی اجتماعی وجود ندارد و این نوع حسابرسی اختیاری می باشد. اختیاری بودن به این معنی می باشد که شرکت ها می توانند نتایج را به صورت عمومی و یا فقط داخل سازمانی منتشر کنند.

منعطف بودن ممیزی اجتماعی این امکان را برای شرکت ها می دهد که براساس اهدافی که دارند دامنه فعالیت خود را گسترش یا محدود کنند.

حسابرسی اجتماعی - نیکان حسابرس

فرآیند حسابرسی اجتماعی چگونه است؟

فرآیند حسابرسی اجتماعی شامل مراحلی می باشد که صورت زیر می باشد:

  1. شروع: این مرحله شامل تعیین هدف مشخص برای ارزیابی حسابرسی می باشد که در آن نماینده و یا فردی را انتخاب می کنند که مسئولیت فرآیند کلی حسابرسی را برعهده داشته و تامین مالی را تضمین نماید.
  1. ایجاد برنامه ریزی: این مرحله شامل انتخاب استراتژی توسط کاربران برای شناسایی ذینفعان شرکت صورت می گیرد تا مراحل تصمیم گیری دولت را درک کرده و شیوه های مختلف را با یکدیگر تلفیق نمایند.
  1. پیاده سازی: مدیریت منابع، عملکرد حسابرسی و همچنین تجزیه و تحلیل اطلاعات و انتشار نتایج حاصل از آن در این مرحله توسط کاربران صورت میپذیرد و در نهایت پایداری و نهادینه شدن را مد نظر قرار می دهند.
  1. نهایی سازی: در آخر کاربران امورات را پیگیری می کنند تا از موفقیت حسابرسی اجتماعی اطمینان حاصل نمایند.

مشاوره مالیاتی با شرکت حسابداری نیکان حسابرس

پیشبرد امور مالیاتی نیازمند مهارت و تخصص بالایی است و باید به صورت دقیق و منسجم انجام شود. زیرا در صورت وجود خطا در محاسبات و ارائه نکردن به موقع مدارک.و مستندات به سازمان امور مالیاتی ممکن است.با جریمه های سنگینی مواجه شوید.

به همین دلیل پیشنهاد می کنیم.به دنبال یک مشاوره مالیاتی با تجربه باشید.تا با انواع دارایی در علم حسابداری آشنا باشد.و بتوانید با خیالی آسوده امور حسابداری و مالیاتی شرکت تان را به او بسپارید.

شرکت نیکان حسابرس ، با سابقه درخشان چند ساله مفتخر است شما را در زمینه های حسابداری مالیاتی، ارائه اظهارنامه مالیاتی، مالیات شرکت ها، مالیات بر ارزش افزوده و غیره کمک و راهنمایی کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

نوشته پیشین
آشنایی با حسابداری دو طرفه یا دوبل
نوشته بعدی
آشنایی با مالیات بر حقوق

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید